NAV Online Számla regisztráció

A NAV leírása a regisztrációról »

A regisztráció menete

Amire szükség lesz:

  • Ügyfélkapu bejelentkezés (amennyiben nincs, okmányirodában igényelhet)
  • Aki bejelentkezett annak az adóazonosító jele
  • Cég, magánvállalkozó adószáma

Nyissa meg a NAV Online számla oldalát, majd kattintson felül a Regisztráció gombra.

NAV Online számla nyitóoldal


Készítse elő a szükséges okmányokat, majd görgessen le az oldalon, és kattintson az Adatszolgáltatásra Kötelezett adózói regisztráció gombra.


NAV adatszolgáltatásra kötelezett adozói regisztráció


Jelentkezzen be a saját ügyfélkapujával és adja meg adóazonosító jelét. Erre a rendszer 5 percet biztosít. Adjon meg egy minimum 6 jegyű maximum 15 jegyű felhasználónevet.


NAV Online számla felhasználó megadása


Válassza ki a gazdálkodó szervezet típusát és adja meg az adószám első 8 számjegyét. Adjon meg egy jelszót, ami legalább 8 karakter hosszú, nem lehet benne ékezet és tartalmaz legalább 1 nagy és 1 kisbetűt. Adja meg az e-mail címét (2x) és a telefonszámát. Adja meg az adózó (cég) e-mail címét és telefonszámát. A többi adatot a rendszer automatikusan tölti ki.


NAV Online számla adatok megadása


Ezzel a regisztráció készen van, a rendszer automatikusan visszadob a bejelentkező oldalra.

Technikai felhasználó megadása

A regisztráció és sikeres bejelentkezés után látszik az Adózó (cég). Kattintson a piros gombra, amiben az adószám első 8 számjegye látszik. NAV Technikai felhasználó adószám gomb

A felső menüsorban kattintson a Felhasználókra.

NAV Technikai felhasználó Felhasználók


NAV Kulcsgenerálás gomb Kattintson az Új felhasználó majd a Technikai felhasználó gombra. Hozzon létre egy jelszót, és pipálja be a „számlák kezelése” és a „számlák lekérdezése” jelölő négyzetet is. Ezt követően nyomja meg a Mentés gombot, és megjelenik a Technikai felhasználó adatlapja. Görgessen le és kattintson a kulcsgenerálás gombra.

A PHLOX rendszerben levő Cég beállítások modulban az alábbi adatokra van szükség a helyes működéshez ettől a technikai felhasználótól.

  • Felhasználónév
  • Jelszó (a jelszót nem tároljuk szövegesen, csak annak hash értékét amit a NAV elvár)
  • XML aláírókulcs
  • XML cserekulcs
  • A beregisztrált vállalkozás adószáma

NAV Technikai adatok megadása a PHLOX-ERP számlázónak

Az adatokat csak akkor tudja megadni, amennyiben van számlázó modulja a PHLOX-ERP rendszerbe és ebben Ön admin jogosultsággal rendelkezik.

Lépjen be a PHLOX-ERP rendszerbe. Menjen a Rendszer / Cég beállítások menüpontba. A NAV technikai adatok részen adja meg kért 4 adatot, illetve az Alap adatoknál az Adószámot, majd kattintson a „Mentés” gombra.

A PHLOX_ERP rendszerben a NAV Technikai adatok megadása

NAV kapcsolat rendben Kattintson az Adatok tesztelése gombra. Amenyiben minden adat helyes, a rendszer visszjelzés küld. Ha valami hiba van, akkor a rendszer kiírja a NAV hibaválaszát.


Minden lépéssel elkészült, elkezdheti használni a számlázót.

Oldal tetejére